قالیباف: تعلیق همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی باید طبق قانون انجام شود اسنپ بک را گران به ما نفروشند! تظاهرات گسترده ضد ترامپ در اسکاتلند تشکیل‌نشدن «سازمان بهینه‌سازی انرژی»، خلاف قانون است دسترسی نمایندگان به تلفن همراه در صحن و کمیسیون ممنوع شد مصوبه ویژه مجلس برای مهاجرت معکوس نخبگان ایرانی معاون امنیتی استاندار خراسان رضوی: مرز باید بستر گفت‌و‌گو، تعامل و تصویرسازی مثبت از ایران در سطح منطقه باشد رهبر کره شمالی وعده پیروزی در نبرد ضد آمریکایی داد اختلاف‌نظر در بهارستان درباره همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشاور مقام معظم رهبری: طرح «دالان زنگزور»، تهدیدی برای وحدت ملی و تمامیت ارضی ایران است موافقت مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی ویتکاف: می‌خواهم در دوره ترامپ به صلحی پایدار در خاورمیانه برسم وزیر امور خارجه آمریکا: مذاکرات با ایران به مسیر خود باز خواهد گشت تأکید قالیباف بر استمرار اعطای بموقع کالابرگ | رفع بهنگام ناترازی انرژی می‌تواند محرک قدرتمند اقتصاد کشور باشد حمله ارتش رژیم اسرائیل به کشتی «حنظله» + فیلم هلاکت یک نظامی اسرائیلی در غزه بر اثر شدت جراحات جلیلی: رسالت دیپلمات‌های ما کاهش سرمایه‌های کشور نیست پزشکیان: حضور زنان، فرصت نو برای ایران است راه حل منازعه دیرینه پاکستان و افغانستان از نظر سیاستمدار آمریکایی هشدار مشاور رهبر انقلاب درباره نقشه‌های تجزیه‌طلبانه دشمنان با پوشش اقتصادی سردار ابن الرضا، جانشین وزیر دفاع شد یک اسرائیلی در انفجار اتوبوس در تل‌آویو به هلاکت رسید (۴ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ مدعی آتش‌بس فوری بین تایلند و کامبوج شد تهدید دوباره ایران از سوی تروئیکای اروپایی قبایل متحد جولانی به جنوب غرب سویدا حمله کردند سردار رادان با خانواده شهید شادمانی دیدار کرد فیدان خطاب به عراقچی: ترکیه خانه شماست
سرخط خبرها

تازه‌ترین خبر‌ها از پرونده هواپیمای اوکراینی | پرداخت دیه کامل به همراه ۱۵۰ هزار دلار غرامت به خانواده قربانیان

  • کد خبر: ۲۱۵۹۵۱
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲
تازه‌ترین خبر‌ها از پرونده هواپیمای اوکراینی | پرداخت دیه کامل به همراه ۱۵۰ هزار دلار غرامت به خانواده قربانیان
رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح کشور گفت: در جریان این ماجرا، طبق مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی قرار شد ضمن محکومیت متهمان پرونده به اشد مجازات، به خانواده متوفیان نیز غرامت پرداخت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمدرضا پورخاقان در حاشیه اجلاس سراسری معاونان حقوقی سپاه پاسداران و در پاسخ به سؤال خبرنگار شهرآرانیوز درخصوص آخرین جزئیات رسیدگی به پرونده هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: در جریان این ماجرا که شلیک اشتباه، منجر به از دست رفتن ۱۷۶ نفر از مسافران این پرواز شد، طبق مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی قرار شد به خانواده متوفیان غرامت پرداخت شود که این غرامت افزون بر دیه قانونی بوده و رقمی معادل با ۱۵۰ هزار دلار تعیین شده است.

وی افزود: بنا بر این حکم، به خانواده هر متوفی ۱۵۰ هزار دلار غرامت پرداخت خواهد شد که با احتساب نرخ فعلی دلار، حدود ۹میلیارد تومان و بیش از ۱۰ برابر دیه قانونی هر فرد است. تا به امروز نیز این رقم به شماری از خانواده‌ها پرداخت شده و همچنان در دستورکار قرار دارد. مسئول پرداخت دیه نیز طبق قانون، وزارت راه و شهرسازی است و مسئولیت رسیدگی به مطالبات خانواده نیز به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شده است.

رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح کشور در پاسخ به سؤالی درخصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده متهمان این حادثه نیز گفت: به طور کلی، ۱۰ نفر در جریان این پرونده بازداشت و تحویل محاکم قضایی شدند. روند رسیدگی به جزئیات پرونده نیز به دقت طی شد و پس از احراز عمدی نبودن شلیک توسط فرد خاطی، اشد مجازات قانونی مقارن با ۱۰ سال زندان برای متهم ردیف اول پرونده تعیین شده است. هم‌اکنون نیز پرونده در دیوان‌عالی کشور و در مرحله تأیید نهایی قرار دارد که پس از اعلام نظر این نهاد حقوقی، جزئیات کامل موضوع به طور رسمی اعلام خواهد شد.

رسیدگی کامل و دقیق قوه قضائیه به شکایت خانواده قربانیان

وی در واکنش به توییت اخیر سایمون شرکلیف، سفیر انگلیس در تهران نیز تصریح کرد: جمهوری اسلامی از ابتدا پذیرفت که براساس اشتباه در شلیک، هواپیمایی ساقط شده و بر همین اساس، پرونده حقوقی برای رسیدگی به حق اولیای دم تشکیل داد. در موارد مشابه در دنیا، ما داریم پرونده‌های متعددی که بعضاً ۱۵ سال از وقوع حادثه می‌گذرد و هنوز حتی پرونده رسمی حقوقی در محاکم رسمی آن کشور‌ها تشکیل نشده است. همین اوکراین، خودش یکی از این کشورهاست که هواپیمای مسافربری را به اشتباه ساقط کرده و هنوز رسیدگی دقیق به پرونده خود نداشته است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین پورخاقان تأکید کرد: بیش از ۲۰ جلسه دادگاه، هرکدام در نوبت‌های چندساعته برای این پرونده تشکیل شد و اولیای دم در کمال راحتی و امنیت، هر موضوعی را که خواستند مطرح کردند. در این جلسات، بعضی اوقات مطالبی مطرح شد که قضات می‌توانستند به اتهام اخلال در نظم جلسه، فرد را بازداشت کنند، اما با توجه به داغداربودن خانواده‌ها قوه قضائیه در کمال متانت و آرامش به خواسته اولیای دم رسیدگی کرد. حالا اینکه سفیر انگلیس بنشیند و بگوید ما خواستار شفافیت و عدالت هستیم، این هم از مصادیق طنز روزگار است که روباه پیر با سابقه بیش از یک سده جنایت و کشتار در ایران و اقصی نقاط عالم، اکنون خواهان اقامه حق و عدالت شده است.

پیش از این سفیر انگلیس در تهران در توییتی نوشته بود: «ایران در ارائه پاسخگویی یا پرداخت غرامت برای سرنگونی پرواز PS۷۵۲ کوتاهی کرده است. ما متعهد به پیگیری شفافیت، عدالت و پاسخگویی در این زمینه برای قربانیان و خانواده‌های آن‌ها هستیم. امروز کشور‌های بریتانیا، کانادا، سوئد و اوکراین روند دادرسی مربوطه را در دیوان بین‌المللی دادگستری آغاز کرده‌اند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->