مدنی زاده و فرزین به کمیسیون اقتصادی مجلس می‌روند جزئیات مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت سیدان شهید مقاومت در بیروت با سخنرانی شیخ نعیم قاسم لاریجانی وارد بیروت شد حکم اعدام متهمان شبکه جاسوسی مرتبط با موساد و منافقین در کرج صادر شد کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نشست امنیتی-انتظامی برگزار خواهد کرد عارف: کاغذبازی موجب کاهش درآمد ایران از ترانزیت شده است اعتراف رژیم صهیونیستی به قابلیت‌های تولید موشک و پهپاد در ارتش یمن رئیس جمهور در گفت و گو با فاکس نیوز: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است وزیر خارجه امارات در نیویورک با نتانیاهو دیدار کرد دادستانی با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه در پی فعال سازی مکانیسم ماشه برخورد می‌کند ترامپ: صحبت‌های بسیار سازنده درباره مساله غزه داشتم رئیس موقت سوریه: در آمریکا شاهد پافشاری بین‌المللی بر وحدت سوریه بودم انتقاد اسلامی از عدم محکومیت حمله به تأسیسات اتمی ایران از سوی آژانس انفجار و آتش سوزی در مرکز داده‌های کره‌جنوبی 600 سامانه دولتی را از دسترس خارج کرد بیانیه سپاه در اولین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله: دشمنان مقاومت رسوا و تحقیر خواهند شد جزئیاتی از طرح ترامپ برای غزه دیدگاه برخی نمایندگان مجلس در واکنش به فعال شدن مکانیسم ماشه تاکید رئیس جمهور عراق برعدم تمایل ایران برای داشتن سلاح هسته‌ای مهاجرانی: «بیانیه ملی ایران در نیویورک»، نقطه عطفی در دیپلماسی کشور است مجلس، اجرای سال نخست برنامه هفتم توسعه را مورد بررسی قرار خواهد داد واکنش ایروانی به سخنرانی نتانیاهو: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید پزشکیان از نیویورک عازم تهران شد (۵ مهر ۱۴۰۴) آیا شماره پلاک خودروها لاتین می‌شوند؟ | فایده این طرح چیست؟ توییت رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از پایان جلسه شورای امنیت واکنش عراقچی به اتهام‌زنی فرانسه علیه ایران: بازرسان آژانس در ایران حضور دارند سخنرانی عراقچی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فعال شدن مکانیسم ماشه: آمریکا به دیپلماسی خیانت اما اروپا آن را خاک کرد تعلیق همکاری با آژانس در صورت فعال سازی مکانیسم ماشه
سرخط خبرها

تازه‌ترین خبر‌ها از پرونده هواپیمای اوکراینی | پرداخت دیه کامل به همراه ۱۵۰ هزار دلار غرامت به خانواده قربانیان

  • کد خبر: ۲۱۵۹۵۱
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲
تازه‌ترین خبر‌ها از پرونده هواپیمای اوکراینی | پرداخت دیه کامل به همراه ۱۵۰ هزار دلار غرامت به خانواده قربانیان
رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح کشور گفت: در جریان این ماجرا، طبق مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی قرار شد ضمن محکومیت متهمان پرونده به اشد مجازات، به خانواده متوفیان نیز غرامت پرداخت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمدرضا پورخاقان در حاشیه اجلاس سراسری معاونان حقوقی سپاه پاسداران و در پاسخ به سؤال خبرنگار شهرآرانیوز درخصوص آخرین جزئیات رسیدگی به پرونده هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: در جریان این ماجرا که شلیک اشتباه، منجر به از دست رفتن ۱۷۶ نفر از مسافران این پرواز شد، طبق مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی قرار شد به خانواده متوفیان غرامت پرداخت شود که این غرامت افزون بر دیه قانونی بوده و رقمی معادل با ۱۵۰ هزار دلار تعیین شده است.

وی افزود: بنا بر این حکم، به خانواده هر متوفی ۱۵۰ هزار دلار غرامت پرداخت خواهد شد که با احتساب نرخ فعلی دلار، حدود ۹میلیارد تومان و بیش از ۱۰ برابر دیه قانونی هر فرد است. تا به امروز نیز این رقم به شماری از خانواده‌ها پرداخت شده و همچنان در دستورکار قرار دارد. مسئول پرداخت دیه نیز طبق قانون، وزارت راه و شهرسازی است و مسئولیت رسیدگی به مطالبات خانواده نیز به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شده است.

رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح کشور در پاسخ به سؤالی درخصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده متهمان این حادثه نیز گفت: به طور کلی، ۱۰ نفر در جریان این پرونده بازداشت و تحویل محاکم قضایی شدند. روند رسیدگی به جزئیات پرونده نیز به دقت طی شد و پس از احراز عمدی نبودن شلیک توسط فرد خاطی، اشد مجازات قانونی مقارن با ۱۰ سال زندان برای متهم ردیف اول پرونده تعیین شده است. هم‌اکنون نیز پرونده در دیوان‌عالی کشور و در مرحله تأیید نهایی قرار دارد که پس از اعلام نظر این نهاد حقوقی، جزئیات کامل موضوع به طور رسمی اعلام خواهد شد.

رسیدگی کامل و دقیق قوه قضائیه به شکایت خانواده قربانیان

وی در واکنش به توییت اخیر سایمون شرکلیف، سفیر انگلیس در تهران نیز تصریح کرد: جمهوری اسلامی از ابتدا پذیرفت که براساس اشتباه در شلیک، هواپیمایی ساقط شده و بر همین اساس، پرونده حقوقی برای رسیدگی به حق اولیای دم تشکیل داد. در موارد مشابه در دنیا، ما داریم پرونده‌های متعددی که بعضاً ۱۵ سال از وقوع حادثه می‌گذرد و هنوز حتی پرونده رسمی حقوقی در محاکم رسمی آن کشور‌ها تشکیل نشده است. همین اوکراین، خودش یکی از این کشورهاست که هواپیمای مسافربری را به اشتباه ساقط کرده و هنوز رسیدگی دقیق به پرونده خود نداشته است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین پورخاقان تأکید کرد: بیش از ۲۰ جلسه دادگاه، هرکدام در نوبت‌های چندساعته برای این پرونده تشکیل شد و اولیای دم در کمال راحتی و امنیت، هر موضوعی را که خواستند مطرح کردند. در این جلسات، بعضی اوقات مطالبی مطرح شد که قضات می‌توانستند به اتهام اخلال در نظم جلسه، فرد را بازداشت کنند، اما با توجه به داغداربودن خانواده‌ها قوه قضائیه در کمال متانت و آرامش به خواسته اولیای دم رسیدگی کرد. حالا اینکه سفیر انگلیس بنشیند و بگوید ما خواستار شفافیت و عدالت هستیم، این هم از مصادیق طنز روزگار است که روباه پیر با سابقه بیش از یک سده جنایت و کشتار در ایران و اقصی نقاط عالم، اکنون خواهان اقامه حق و عدالت شده است.

پیش از این سفیر انگلیس در تهران در توییتی نوشته بود: «ایران در ارائه پاسخگویی یا پرداخت غرامت برای سرنگونی پرواز PS۷۵۲ کوتاهی کرده است. ما متعهد به پیگیری شفافیت، عدالت و پاسخگویی در این زمینه برای قربانیان و خانواده‌های آن‌ها هستیم. امروز کشور‌های بریتانیا، کانادا، سوئد و اوکراین روند دادرسی مربوطه را در دیوان بین‌المللی دادگستری آغاز کرده‌اند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->