روزنامه اسرائیلی: غزه شاهد خونین‌ترین جنگ قرن ۲۱ است کدام اختیارات هیئت دولت به استانداران تفویض شد؟ رئیس مجلس: قدردان مدیریت هوشمندانه و شجاعانه رهبر الهی انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای هستیم اذعان نشریه آمریکایی به ضعیف بودن حملات علیه ایران | جمهوری اسلامی ایران تمایلی به ساخت بمب اتمی ندارد عطوان: آیت‌الله خامنه‌ای همیشه حقیقت را گفته‌اند حضور علی شمخانی در مراسم وداع با شهدای اقتدار (۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس درگیری مسلحانه در شمال غرب لبنان (۷ تیر ۱۴۰۴) طائب: هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی با پاسخ محکم ایران مواجه خواهد شد دست‌وپازدن‌های آمریکا برای مذاکرات مستقیم با ایران آغاز اعتراضات شهرک‌نشینان در مقابل اقامتگاه رئیس رژیم صهیونیستی معاون فرهنگی‌اجتماعی سازمان اطلاعات فراجا در حمله اسرائیل به ایران به شهادت رسید پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر معظم انقلاب اسلامی وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی: جنگ در ایران را آنگونه که باید پایان ندادیم رئیس قوه‌قضائیه: مردم ایران، غیرتمند و حماسی هستند سلیمی: ۲۳ ماده قانون فعالیت ریزپرنده‌ها به زودی نهایی می‌شود شهادت ۳ کودک دیگر در غزه توسط رژیم صهیونیستی بقائی: بوی گاز و خاکستر با هیاهوی تاجران دروغ از حافظه تاریخ پاک نمی‌شود محو کامل یک منطقه اسرائیلی در پی حملات ایران فتاح: حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار، نماد وحدت ملی است یک عضو کنگره آمریکا: راه‌حل نظامی کافی نیست، باید با تهران مذاکره کرد وزیر ارتباطات: با مردم عاشورایی ایران، با صلابت پیش خواهیم رفت جهانگیری: ایران، مردم خود را با هر گرایش و قومیتی حول خود جمع کرد رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران هیچگاه تسلیم دشمنان خویش نشده است سردار قاآنی در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار + ویدئو انعکاس حضور میلیونی مردم تهران در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار در رسانه‌های خارجی + فیلم و عکس حضور رئیس‌جمهور در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار (۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس و فیلم
سرخط خبرها

تازه‌ترین خبر‌ها از پرونده هواپیمای اوکراینی | پرداخت دیه کامل به همراه ۱۵۰ هزار دلار غرامت به خانواده قربانیان

  • کد خبر: ۲۱۵۹۵۱
  • ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲
تازه‌ترین خبر‌ها از پرونده هواپیمای اوکراینی | پرداخت دیه کامل به همراه ۱۵۰ هزار دلار غرامت به خانواده قربانیان
رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح کشور گفت: در جریان این ماجرا، طبق مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی قرار شد ضمن محکومیت متهمان پرونده به اشد مجازات، به خانواده متوفیان نیز غرامت پرداخت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمدرضا پورخاقان در حاشیه اجلاس سراسری معاونان حقوقی سپاه پاسداران و در پاسخ به سؤال خبرنگار شهرآرانیوز درخصوص آخرین جزئیات رسیدگی به پرونده هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: در جریان این ماجرا که شلیک اشتباه، منجر به از دست رفتن ۱۷۶ نفر از مسافران این پرواز شد، طبق مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی قرار شد به خانواده متوفیان غرامت پرداخت شود که این غرامت افزون بر دیه قانونی بوده و رقمی معادل با ۱۵۰ هزار دلار تعیین شده است.

وی افزود: بنا بر این حکم، به خانواده هر متوفی ۱۵۰ هزار دلار غرامت پرداخت خواهد شد که با احتساب نرخ فعلی دلار، حدود ۹میلیارد تومان و بیش از ۱۰ برابر دیه قانونی هر فرد است. تا به امروز نیز این رقم به شماری از خانواده‌ها پرداخت شده و همچنان در دستورکار قرار دارد. مسئول پرداخت دیه نیز طبق قانون، وزارت راه و شهرسازی است و مسئولیت رسیدگی به مطالبات خانواده نیز به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شده است.

رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح کشور در پاسخ به سؤالی درخصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده متهمان این حادثه نیز گفت: به طور کلی، ۱۰ نفر در جریان این پرونده بازداشت و تحویل محاکم قضایی شدند. روند رسیدگی به جزئیات پرونده نیز به دقت طی شد و پس از احراز عمدی نبودن شلیک توسط فرد خاطی، اشد مجازات قانونی مقارن با ۱۰ سال زندان برای متهم ردیف اول پرونده تعیین شده است. هم‌اکنون نیز پرونده در دیوان‌عالی کشور و در مرحله تأیید نهایی قرار دارد که پس از اعلام نظر این نهاد حقوقی، جزئیات کامل موضوع به طور رسمی اعلام خواهد شد.

رسیدگی کامل و دقیق قوه قضائیه به شکایت خانواده قربانیان

وی در واکنش به توییت اخیر سایمون شرکلیف، سفیر انگلیس در تهران نیز تصریح کرد: جمهوری اسلامی از ابتدا پذیرفت که براساس اشتباه در شلیک، هواپیمایی ساقط شده و بر همین اساس، پرونده حقوقی برای رسیدگی به حق اولیای دم تشکیل داد. در موارد مشابه در دنیا، ما داریم پرونده‌های متعددی که بعضاً ۱۵ سال از وقوع حادثه می‌گذرد و هنوز حتی پرونده رسمی حقوقی در محاکم رسمی آن کشور‌ها تشکیل نشده است. همین اوکراین، خودش یکی از این کشورهاست که هواپیمای مسافربری را به اشتباه ساقط کرده و هنوز رسیدگی دقیق به پرونده خود نداشته است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین پورخاقان تأکید کرد: بیش از ۲۰ جلسه دادگاه، هرکدام در نوبت‌های چندساعته برای این پرونده تشکیل شد و اولیای دم در کمال راحتی و امنیت، هر موضوعی را که خواستند مطرح کردند. در این جلسات، بعضی اوقات مطالبی مطرح شد که قضات می‌توانستند به اتهام اخلال در نظم جلسه، فرد را بازداشت کنند، اما با توجه به داغداربودن خانواده‌ها قوه قضائیه در کمال متانت و آرامش به خواسته اولیای دم رسیدگی کرد. حالا اینکه سفیر انگلیس بنشیند و بگوید ما خواستار شفافیت و عدالت هستیم، این هم از مصادیق طنز روزگار است که روباه پیر با سابقه بیش از یک سده جنایت و کشتار در ایران و اقصی نقاط عالم، اکنون خواهان اقامه حق و عدالت شده است.

پیش از این سفیر انگلیس در تهران در توییتی نوشته بود: «ایران در ارائه پاسخگویی یا پرداخت غرامت برای سرنگونی پرواز PS۷۵۲ کوتاهی کرده است. ما متعهد به پیگیری شفافیت، عدالت و پاسخگویی در این زمینه برای قربانیان و خانواده‌های آن‌ها هستیم. امروز کشور‌های بریتانیا، کانادا، سوئد و اوکراین روند دادرسی مربوطه را در دیوان بین‌المللی دادگستری آغاز کرده‌اند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->